Arama

ABD askeri İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı: ‘Soykırıma ortak olmak istemiyorum’

6 ay önce

ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapan Aaron Bushnell, "Soykırıma ortak olmak istemiyorum" diyerek İsrail'in Washington Büyükelçiliği'nin önünde kendini yaktı.

ABD askeri İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı: ‘Soykırıma ortak olmak istemiyorum’

İsrail’in Washington Büyükelçiliği’nin önünde kendini ateşe veren kişinin ABD Hava Kuvvetleri’nde görev yapan Aaron Bushnell olduğu ortaya çıktı.

Yayınladığı görüntülerde “Artık soykırıma ortak olmayacağım” diyen 25 yaşındaki Bushnell, “Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Büyükelçilik binası önünde üzerine benzin döken ve kendini ateşe veren Bushnell, yandığı esnada “Filistin’e özgürlük” diye bağırdığı görüldü.

Büyükelçilik polisinin Bushnell’e önce “Size yardımcı olabilir miyim?” dedikten sonra “Yere yat” diye seslenirken, başka bir polisin ise “Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var” dediği duyuldu.

Bushnell’in sosyal medyadan yaptığı son paylaşımda ise “Birçoğumuz kendimize şu soruyu sormaktan hoşlanırız: ‘Kölelik sırasında hayatta olsaydım ne yapardım? veya Jim Crow yasaları ya da apartheid. Eğer ülkem soykırım yapıyor olsaydı ne yapardım? Cevap: Şu anda bunu yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, eyleminin ardından hastaneye kaldıran Bushnell’in durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Super Admin
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar