Arama

Babacan: Erdoğan'ın doğum günü vesilesiyle pasta maliyetine baktık

6 ay önce

DEVA lideri Ali Babacan "Bu seçim sadece yerel seçim değil, hükümeti uyarma seçimi. Seçimden sonraki dönem Allah hepimize kolaylık versin" dedi.

Babacan: Erdoğan'ın doğum günü vesilesiyle pasta maliyetine baktık

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da gazete televizyon ve ajansların temsilci ve yazarlarıyla yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Yerel seçim hazırlıkları ile ilgili soruları yanıtlayan Babacan, seçimlerde halkın iktidarın gidişatına bir “sarı kart’’ göstermesini beklediklerini söyledi, “Bu bir belediye başkanlığı seçimi değil, bir uyarma seçimidir” dedi. 14 Mayıs seçimleriyle ilgili, “Sayın Erdoğan kazandı ama helalinden kazanmadı” değerlendirmesi yapan Babacan, “Seçimden sonraki dönem Allah hepimize kolaylık versin” sözleriyle de ekonomiyle ilgili endişelerini paylaştı:

Babacan’ın gazetecilerin sorularına yanıtları özetle şöyle oldu:

İKİ İLDE LOKAL İŞ BİRLİĞİ YAPILDI: "81 ilde adaylarımızla seçime giriyoruz. İki ilimizde lokal iş birliği oluştu. Bunlar Tekirdağ ve Malatya. Tekirdağ’da daha önce AK Parti’de siyaset yapmış Gelecek Partili bir arkadaş aday. Büyükşehirde biz ona destek verdik ama pek çok ilçede de bizim adayımız var. Saadet'in ve Gelecek’in adayı yok. Malatya'da da bizim kurucu arkadaşımız İbrahim Gezer bağımsız aday olarak seçime giriyor. Biz, Saadet Partisi kendisine destek veriyor. Gelecek de var galiba destek veren. O da yerelden gelen bir talep üzerine oldu. Seçildiği zaman da belediye başkanı olarak bağımsız olacak, çalışacak.

GERÇEK ZEKAYLA ADAY BELİRLEDİK: (Aday tespitinde yapay zeka kullandınız mı?) Yok. Biz onu gerçek zekayla yaptık. Yapay zekayla değil. Gerçek zeka ve tabii bir de akillik ayrı şey biliyorsunuz. Zekilik ayrı, akillik ayrı bir şey. İkisini birleştirmek gerekiyor. Yapay akillik daha bulunamadı henüz. Yapay zeka var da yapay akillik yok. Yapay zeka ile ilgili bizim ilgili birimlerimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Konuyu takip ediyorlar. Daha bu Las Vegas'taki yeni büyük bir elektronik ve yapay zeka konferansı vardı biliyorsunuz. Bizim arkadaşlar gitti orada konuşmalar yaptılar.

EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ GENEL SEÇİMLER: Biz vatandaşlarımızın karşısına pırıl pırıl bir kadroyla çıkıyoruz ve seçildikleri takdirde de belediyeyi mevcutlardan veya diğer adaylardan daha iyi yöneteceğine inanıyoruz. Belediyeyi kazanacağımız çok yer olacağına inanıyoruz. Bizim parti olarak tabii ki en önemli hedefimiz bu ülkenin merkezi hükümetinde söz sahibi olmak, bu ülkede iktidar olmak. Dolayısıyla 2028'de veya daha erken yapılabilecek genel seçimler bizim en önemli hedefimiz. Bu maraton koşusunda bizim uzun vadeli hedeflerimiz var. Bu yerel seçimlerinde çok önemli bir kilometre taşı olduğunu biliyoruz.

 

ŞİMŞEK VE YILMAZ’DAN 2 ŞEY BEKLERDİM: Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz’la uzun süre yakın çalıştık. Arkadaşlarımızın iyi niyetli olduğunu biliyorum. Fakat en azından şunları beklerdim. Bir, TÜİK'in acilen bağımsız, tarafsız çalışması ve acilen gerçek enflasyon rakamlarını açıklayan bir kurum haline getirilmesi. İkincisi de Merkez Bankası'nın eskiden olduğu gibi şeffaf çalışması. Yüzde 120, yüzde 130’a varmış bir enflasyonu siz sürekli olarak yüzde 60’larda, 70’lerde açıklarsanız güven oluşturmanız mümkün değil.

128 MİLYAR DOLAR 400 MİLYAR DOLAR OLDU: Merkez Bankası sürekli olarak piyasaya müdahale ediyor. Sürekli olarak döviz satıyor. Şu ana kadar sattığı dövizin 400 milyar doların üzerinde olduğunu biz hesap ediyoruz. Hani o meşhur o yüz yirmi sekiz milyar dolar nerede hikayesi vardı ya. Bu rakam 400 milyar doları geçti şu anda. 2019’un Ocak'ından bu yana 400 milyar doları geçti bu rakam. Bizim dönemde Merkez Bankası'nın toplam piyasaya müdahalesi 13 yılın toplamı sadece 8,5 milyar dolar. Hepsi şeffaf, açık. Şu anda bunun tamamı gizleniyor. Ve 400 milyar doları biz dolaylı hesap edebiliyoruz.

Super Admin
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar